widget yang tak perlu ade dalam blog :)




assalamualaikum & haii ! korang , meh sini yana nak kasi korang tips taknak blog berat :)


1 . tak perlu letak gadget JAM sebab ap ? kan kat lappy or pc korang belah kanan bawah tuh ade dah JAM . gadget tuh jugak larh memberatkan blog korang :) 

2 . tak perlu tayang muke BF/GF korang yg CUN tuh . kalau nak buad just gune scroll bar saje , okey ?
takde larh memberatkan blog sangad :) senang jugak org nak tgk sebab tak payah nak scroll sampai kebawah .

3 . list blogger tak perlu nak list sampai menjulur kebawah bawah tuh . penad org nak blogwalking kan . berat blog korang nanti . follower pon akan juling mate nak tunggu LOADING lambad sangad . gune scroll bar je .

4 . lagu . okey , korang mesty letak lagu yg boleh PLAY/PAUSE . kalau lagu best takpe lah .
neh lagu tak best . contoh lagu rancakrancak kan . org bukak blog terus kuar lagu rancak tuh tak ke PEKAK telinga ? saked jantong pon boleh . tak perlu lah gune GRATISAN MUSIK , nnty tak boleh PAUSE . kalau lagu SLOW mcm yana takpe lah . takde larh sampai pekak , kann ?

5 . KOTAK FOLLOWER . bg yana tak perlu KOT . kalau dah ade kotak follower yg kat belah kanan/kiri kat atas tuh . tinggal follower follow jer . kotak tuh memberatkan lagi blog . tak pon gune hide box follower . senang . tak perlu semakkan dalam blog . 

6 . DISABLE RIGHT CLICK . OMG ! yana paling benci larh kalau blog yg ade tuu  . kalau korang letak tuh pon orang boleh copy lah . tak perlu letak . kang bukak sikit kuar kotak disable right click tuh . fade up follower nnty . --'

7 . LIST ENTRY . list tuh pon tak perlu ade . buad penuh blog jer . bg yana tak perlu letak larh kan . nnty blog berat . buang buangg . ish . . loading akan lame taw kalau ade list tuh .

p/s : HAH ! itu jer yg YANA dapat kasi ary neh :) nnty yana kasi TIPS lagi er . sory yg terase . harap dimaafkan sesangat :')

Sincerely by me, NurDianaFitrah ♥

2 ulasan:

Miss Xyz =) berkata...

disabled right click bole, tp buat yg xpe alert punyee ;)

YANA PINKY berkata...

alaa , kalau buad pon org boleh copy --'

 
Copyright © All Right Reserved by Nur Diana Fitrah.