Pelik Tapi Tetap Comel ^_^

Assalamualaikum readersss *tuttutt* :D


  Jyeahhhh , kak mastura buat aktiviti lagii :) Hehe , sebelum mendedahkan SIFAT PELIK & COMEL yana , yana nak tunjukkan bukti Yana Like and Follow blog and page fb sponsor :)












//buat masa sekarang yana takleh nak add friends :/ kene block 14 hari . uwww ~ mcm mana erk ? huhu .

and then , memandangkan yana belum dapat Blogger Card . so , ini banner geng fiq'ra :D



So , to the point lahhh :) 10 perangai pelik dan comel saya XD Hehe , jom lah bacaaa :D

10 PERKARA PELIK ^^

  • Bila yana online jer , mulalah taip itu ini ntah hape yg yana taip ? kecohh , gila . tapi kalau jumpa depan-II , mulut macam kena gam gajah . taknak potpet potpet pulakk . jenis diam kalau real , alam maya wa kecoh *seriously*
  • Bila time makan jer , mulalah operasi ALIHKAN semua sayur-2 yg ada walaupun kecil ke tepi pinggan sampailah berbukit sayur tu . act , yana tak makan semua jenis sayur *o* tak suka , rasa dia .... tak boleh ditafsir -,- walaupun sihat . lagi2 kalau bawang . *omg* .
  • Kalau tengah kopek bawang , yana mesti ada cermin mata . sebab kan , nnty mata yana berair . menangis tak tentu pasaii . kalau takde cermin mata , yana akan tumbuk bawang tapi muka toleh ke belakang . Haha , anak dara hape ntah XD
  • Bila time nak tidur , yana akan pastikan lampu tertutup . idk why , kalau cerah alamatnya memang tak tidurr la sebab silau and whateberr yg pelik .
  • Before yana tidur ,yana akan capture gambar sorang-II dalam bilik . Hoho , then simpan dalam file :P tak sah kalau tak capture sebelum tidur . SANTAPAN MALAM ~
  • Time balik kampung or perjalanan yang jauh ,  yana akan pastikan yana berangan dari A-Z .then , senyum sorang-II , berangan benda yang yana sukaa laa :D sampai parets tegur pun tak perasan , parents tanya kenapa , jawab lah fikir masa depan . Haha :)
  • Bila yana bukak internet , yana akan tekan mouse then highlight kan file-II or perkataan kat FB or Blog yg diorang taip *tabiatpelik* sampaikan abg yana tegur " apehal highlight-II benda alah tu ? duduk diam-II dah lah " Haha , kena marah sudaaa XD //sekarangpuntghdokhighlight -,-
  • Yana suka tengok cite kartun , kadang2 sebelum pergi sekolah adik yana kan balik sekolah . and then , yana apa lagi sementara tunggu van , yana enjoy tgk kartun yg astro 613 tu ? Hahah , pororo lah . ape lah , yg penting aii peminat setia UPIN&IPIN tauu XD
  • Aii akan peluk bear setiap hariii .Kalau bear takde , tak senang nak tidurr . then yana akan cakap ngan bear sorang-II sebab yana kan poeber alone . Haha :)
  • Yana suka baca doa makan kuat-II sebab dalam rumah kan bising . sebab , takut tak khusyuk yana baca . So , yana bacalah kuat-II sampai org satu rumah dengarrr :) and itu dulu . Sekarang dah tak :D Haha , takleh bayangkan la kalau sekarang haku buat XD *memalukan*
10 PERKARA COMEL ^^ *actually tak comel pung*
  • suka pakai baju warna pink and anything yang warna pink :)
  • Minat dengan design2 shawl and pashmina :) kalau captured pun mesti pakai shawl or pashmina ;D
  • Suka kan budak2 , lagi lagi BABY . *omg* kalau jiran ke , sedara ke yg baru lahirkan anak .. yana takkan lepaskan peluang untuk dukung baby tuu . alamak haii , comell nyaaaaaaa :D sampaikan mak yana kata , budak budak pantang nampak yana . asyik angkat tangan je . suruh dukung , haha X)
  • Beg yana tahun nih adalah DOMO . yana penggemar beg . domo , pink , and semua lah . kalau boleh beg barbie pun yana suka . untuk budak2 boleh ah , wa dah besar (kakyonggg) hehe :P
  • Time bosan , yana akan buat kraft yg comel2 seperti sayaaa :) errkk :3 nak tgk gambar ? klik SINI :] gambar tak jelas , lu geram ? wa lagi geram , fonnya haritu gila sikit -,- 
  • Actually yana kalau ngan mama , yana suka kongsi cerita . manja pun sama ah , hehe . kalau ayah pulak yana suka bahagian bergurau , manja and bodek . Haha , ayah mmg selalu manjakan yana . *banggajap*
  • Bab2 kawan nih , jangan cakap la . jumpa jer ' hai myzs yana , hai nickhun ' Hahah , semua kenal nama glamer yana di blog mahupun di FB . Lol , sampaikan ustazah b.arab yana cite kat kelas and guru2 lain yg yana pandai berblog . Haha , ' fuyyo , pandainya buat blog . jangan lupa pulak nak belajar ' Hahah , adushh malu dennn !
  • Kalau kat fon tu jangan cakap ah . Macam2 yg tergantung . Hahah , sebab kraft yana la . bosan jer buat  bosan jer buat . so , lama2 fon lagi ringan daripada kraft yg comel2 uww *pfftt*
  • Kalau tengah pakai telekung kat sekolah nak solat , yana siap pinjam mata kawan . ' weh , pandang aku ' then yana betul2 kan lah telekung yana . Haha , baruu omeii XD
  • Yana suka kan necklace vintage . and accesories yg vintage la :)  lagi lagi owl necklace , love , and anything vintage la :D Haha , kalau pakai dgn shawl mestiii omeiii :)
p/s : lol , yana join aktiviti GENG FIQ'RA buat pertama kali :) New Gang la , means .Hoho , yana nak sgt menanggg :) kalau menang , mmg yana akan bersemangat untuk join ^^ Hehe , okhope menang . Aminnnnnnnnn ^^v Kbaii :P

Sincerely by me, NurDianaFitrah ♥

8 ulasan:

Nisa Greennnpanda berkata...

hehe..pasrt pelik no 1 tue same la kite.. in real life xde la kecok mane pun..lalala~..

salam knal member br!! gud luck ye...

YANA PINKY berkata...

Hahaha , tahu takpe :) Hehe . tq yaa :) gud luck for u too :D

Kamil Kahar berkata...

yana...bukan owl necklace tu haram pakai ke...sbb bnde tu lmbang freemason...

YANA PINKY berkata...

Tak la , bende nih jgn dianggap serius la . kan nak pakai fun2 je . bukan nya niat nak ikut bende tu (:

zahidahwahid berkata...

no 1 kita sama...
http://www.zahidahwahid.com/2012/01/5038/

NiaLidia. berkata...

hehe nia pun sukaaa sgt dgn teddy bear hehe

http://nialidia.blogspot.com/2012/01/aktiviti-8-pelik-tapi-tetap-comel.html

fiQ'Ra berkata...

“ Pelik VS comel “

Gud luck dear ♥

Gadis mutiara_Solehah berkata...

Suka domo gak^^

 
Copyright © All Right Reserved by Nur Diana Fitrah.